ATA Timbers grundare Tage Andersson har gått bort

ATA Timber är i stor sorg efter beskedet om företagets grundare Tage Andersson bortgång. Tage avled i fredags kväll efter en tids sjukdom i en ålder av 94 år.

Tage föddes 14 mars 1929 i Hökaboda och flyttade senare till närliggande Åboda där han bodde och levde resten av sitt liv. Vid ung ålder började Tage hugga i skogen och 1945 startade verksamheten med en enkel sågbänk intill föräldrahemmet.

Tage var en sann småländsk entreprenör och en respekterad affärsman. Från anspråkslösa förhållanden byggde han företaget ATA Timber till att bli ett av Sveriges ledande privata skogsindustriföretag. Fram till sin bortgång var Tage engagerad i företagen och arbetade dagligen för att driva verksamheten framåt. Så sent som för en vecka sedan framförde Tage förslag till nya investeringar vid ett av sågverken.

Förutom arbetet med ATA Timber uppskattade Tage skogen och naturen och särskilt jakt som var ett stort intresse. Därutöver var familjen det viktigaste i Tages långa liv; hans hustru Ingrid som alltid fanns vid hans sida, sonen Roger, hans framlidna dotter Rose-Marie och därtill många barnbarn och barnbarnsbarn.

ATA Timber känner stor sorg och saknad och minns Tages oräkneliga insatser, hans drivkraft och engagemang. En inspirerande och älskad företagsledare, medmänniska och vän har gått ur tiden. Tage i Åboda, du fattas oss.

 

Tage Andersson, 1929–2023